فرش، به عنوان یکی از قسمت های اصلی دکوراسیون داخلی خانه، به صورت مداوم در تماس با پا است و بیشتر از دیگر وسایل خانه آلوده می شود.
بنابراین، فرش ممکن است با گرد و غبار، باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و سایر میکروارگانیسم ها آلوده شود. همچنین، لکه های سخت و مواد آلوده مانند خاک، روغن، غذا، خمیردندان، شیرینی و… روی فرش جذب می شوند که باعث کثیف شدن و ظاهر نامناسب فرش می شوند.
در این موارد، شستشوی فرش ضروری است. برای اینکه از مراحل شستشوی فرش خیلی کثیف آگاه شوید، مطالب پیش رو را مطالعه نمایید.
چگونگی شستشوی فرش خیلی کثیف
شستشوی فرش به دو صورت دستی و مکانیزه انجام می شود. شستشوی دستی، با مصرف زیاد آب و انرژی، زمان بیشتری برای خشک شدن و در نتیجه آلودگی بیشتر فرش پس از شستشو همراه است.
بهترین کار این است که فرش خیلی کثیف به قالیشویی در تهران بسپارید.
از سوی دیگر، شستشوی مکانیزه، به کمک دستگاه های شستشوی فرش، فناوری بخار و امواج فرابنفش انجام می شود که باعث کاهش مصرف آب و انرژی، کاهش زمان خشک شدن فرش و کاهش آلودگی فرش پس از شستشو می شود.
از طرفی، دستگاه های شستشوی فرش مجهز به سیستم جذب آب، مواد آلوده و گرد و غبار، فرش را به طور کامل تمیز و از ایجاد خطر برای سلامتی افراد، جلوگیری می کنند. در ادامه مراحل شستشوی کامل فرش ها را بخوانید.
جارو زدن و جمع آوری فرش
در صورتی که قصد دارید فرش های خود را در منزل شستشو دهید، اولین اقدام مهمی که لازم است انجام دهید، جارو زدن سطح فرش است.
سطح فرش را با استفاده از جارو برقی به طور کامل جارو بزنید. به یاد داشته باشید که شستشوی فرش بدون جارو زدن باعث می شود که گرد و خاک به عمق فرش نفوذ کنند و باعث سیاهی بافت فرش شوند. بنابراین اولین مرحله جارو زدن فرش است.
لکه گیری فرش
دومین اقدام مهمی که می توانید به منظور شستشوی فرش خیلی کثیف انجام دهید، لکه گیری فرش است. لکه گیری سطح فرش را می توانید با چند روش انجام دهید. لکه گیری فرش نیز با استفاده از شوینده های خانگی و شیمیایی امکان پذیر است.
به طور مثال سرکه و جوش شیرین از جمله شوینده های خانگی مناسب برای شستشوی فرش خیلی کثیف می باشند. پیش از شستشوی کلی فرش ها ابتدا بهتر است که با استفاده از ترکیب آب و سرکه یا آب و جوش شیرین لکه گیری سطح فرش را انجام دهید.
برای انجام این کار ابتدا با استفاده از برس مخصوص فرش، سطح آن را برس بکشید تا الیاف فرش صاف شوند. سپس با یک اسنفج محلول شوینده را روی لکه ها ریخته و با استفاده از اسفنج به خوبی لکه گیری فرش را انجام دهید.
شستشوی کلی فرش کثیف
پس از انجام فرایند لکه گیری زمان شستشوی کلی فرش فرا می رسد. در این مرحله تمام سطح فرش را با استفاده از شامپو فرش متناسب با بافت فرش خود شستشو دهید.
بهتر است که برای انجام این کار از فرچه ای نرم استفاده کنید. به خصوص زمانی که فرش شما دستبافت یا ابریشمی است. در چنین زمانی استفاده از فرچه زبر باعث صدمه به الیاف فرش خیلی کثیف می شود.
آبکشی و خشک کردن فرش
پس از شستشوی فرش با شوینده ها لازم است که آبکشی فرش را انجام دهید. سطح فرش را به صورت کلی آبکشی کنید تا تمامی مواد شوینده از بافت و الیاف آن خارج شود.
بهتر است که آبکشی فرش را روی سطح شیب دار انجام دهید. بدین گونه مواد شوینده و آب اضافی راحت تر از فرش خارج می شود.
پس از شستشو و آبکشی فرش آن را در فضای باز دور از تابش مستقیم آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود. به هیچ عنوان از فرش مرطوب استفاده نکنید. زیرا استفاده از فرش مرطوب ممکن باعث کپک زدن سطح فرش شما شود.
شستشو در قالیشویی
در صورتی که در منزلتان شرایط شستشوی فرش های خود را ندارید، بهتر است که آن ها را برای شستشو به قالیشویی منتقل کنید.
قالیشویی ها تمامی مراحل شستشوی فرش شما را با استفاده از دستگاه و تجهیزات مخصوصی انجام می دهند. به علاوه در قالیشویی ها امکان اعلاشویی فرش نیز وجود دارد.
بنابراین می توانید در صورت تمایل از اعلاشویی استفاده نموده و فرش های خود را به صورت استاندارد شستشو دهید.
قالیشویی پس از شستشوی کامل با استفاده از دستگاه های خشک کن رطوبت فرش ها را نیز به طور کامل از بین می رود و در نهایت فرش هایی تمیز و خشک را به شما تحویل می دهد.
خلاصه مطلب
در این مقاله مراحل و اصول صحیح شستشوی فرش خیلی کثیف به صورت کامل توضیح داده شد. بنابراین در صورتی که فرش شما کثیف است و قصد شستشوی آن را دارید، می توانید با نکات و مطالبی که در این مقاله توضیح دادیم، شستشوی فرش خود را به صورت اصولی انجام دهید.