فرش، یکی از اصلی ترین عناصر دکوراسیون خانه است که برای بهبود زیبایی و راحتی در خانه، مورد استفاده قرار می گیرد.
اما با گذشت زمان و استفاده، فرشها کثیف میشوند و نیاز به شستشو دارند.
از آنجا که فرشها با توجه به نوع موادی که برای ساخت آنها استفاده شده، میتوانند به شکل و حالت مختلفی باشند، روشهای شستشوی فرش نیز متفاوت هستند.
پیشنهاد ما این است که در آپارتمان شستن فرش مناسب نمیباشد و باید به قالیشویی تهران یا شهر های دیگر بسپارید.
برای مثال، فرشهایی که از پشم ساخته شدهاند، نیاز به روش شستشوی خاصی دارند تا از دست دادن کیفیت و شکل آنها جلوگیری شود.
همچنین، در صورت داشتن حیوان خانگی در منزل، فرشها نیز به سرعت کثیف میشوند و نیاز به شستشوی مکرر دارند.
در این مرحله، فرش باید از زیرهای آن جمع آوری شده و گرد و خاک بر روی آن با یک مکنده گرد و خاک برداشته شود.
مراحل شستشوی فرش در آپارتمان
آماده سازی فرش پیش از شستشو، یکی از مراحل مهم و اساسی در تمیز کردن فرش است.
این مرحله به دلیل حذف ذرات گرد و خاک و کثیفیهای سطحی فرش، بهطور قابلتوجهی به افزایش کارایی و کیفیت شستشوی فرش کمک میکند.
در ادامه به بررسی مراحل آمادهسازی فرش پیش از شستشو پرداخته خواهد شد.
جمع آوری فرش
جمع آوری فرش یکی از مراحل ابتدایی در شستشوی فرش است. برای جمع آوری فرش، ابتدا باید فرش را از کف خانه جمع آوری کنید.
بسته به اندازه و وزن فرش، ممکن است جمع آوری فرش توسط یک شخص به تنهایی مقدور نباشد و نیاز به کمک افراد دیگر داشته باشید.
بنابراین، بهتر است از دوستان و خانواده کمک بگیرید تا فرش را با همراهی آنها بلند کرده و به جایگاه شستشو منتقل کنید. همچنین، بهتر است قبل از جمع آوری فرش، فضای محیط شامل کف خانه، پلهها و هر نقطه دیگر که ممکن است در مسیر جمع آوری فرش قرار گیرد، کاملاً پاک شده و از وجود هرگونه اشیا و ابزاری که ممکن است مانع در جمع آوری فرش شوند، خالی شود.
این کار به جلوگیری از آسیب دیدن فرش و یا صدمه زدن به فرد جمع آورنده کمک میکند. پس از جمع آوری فرش و قرار دادن آن در جایگاه شستشو، باید به مراحل بعدی آماده سازی پیش از شستشوی فرش در آپارتمان پرداخت.
تمیز کردن گرد و خاک
پس از جمع آوری فرش، مرحله بعدی در آماده سازی فرش قبل از شستشو، برداشتن گرد و خاک و ذرات سطحی روی آن است.
برای این کار، میتوان از مکنده گرد و خاک استفاده کرد. در واقع، مکنده گرد و خاک یک ابزار مفید برای جمع آوری گرد و خاک و ذرات سطحی فرش است.
با استفاده از این ابزار، میتوانید به راحتی گرد و خاک را از روی فرش بردارید و سطح فرش را برای شستشو آماده کنید.
در صورتی که فرش بسیار کثیف باشد و به دلیل گرد و خاک سنگین، امکان حرکت آن وجود نداشته باشد، باید از مکنده برقی یا جاروبرقی استفاده کنید.
در این صورت، ابتدا باید با استفاده از مکنده یا جاروبرقی، گرد و خاک را از روی فرش بردارید و سپس با استفاده از مکنده گرد و خاک، ذرات ریز روی فرش را نیز بردارید.
همچنین، برای برداشتن گرد و خاک از فرش، بهتر است از سطحی صاف و بدون موانع برای جابجایی فرش استفاده کنید.
در ضمن، از تکان دادن فرش برای برداشتن گرد و خاک باید خودداری کرد، زیرا این کار ممکن است به جایگاهی که فرش در آن قرار دارد، آسیب برساند و یا برای فرش صدماتی به وجود آورد.
پاک کردن لکهها
- در این مرحله از شستشوی فرش در آپارتمان، باید لکههای موجود بر روی فرش را پاک کنیم. لکههای فرش ممکن است از نوع مختلفی باشند که برای هر نوع لکه باید از روشهای خاص و مواد شویندهای که برای آن نوع لکه مناسب استفاده کنیم.
- برای پاک کردن لکههای ساده میتوان از مواد شوینده ساده مانند آب و صابون استفاده کرد.
- در صورتی که لکه روغنی روی فرش وجود داشته باشد، میتوان از مواد شویندهای مانند الکل، ماست یا آبلیمو استفاده کرد.
- برای پاک کردن لکههای قهوه، شراب، عرق و خیلی از لکههای دیگر میتوان از مواد شوینده خاص و پاککنندههایی مانند اسپریهای پاککننده یا پاککنندههای خاص فرش استفاده کرد.
- در صورتی که لکهی فرش سخت باشد، مانند لکهی خون، چربی، قلم، قهوه و… میتوان از روشهای خاصی مانند استفاده از سفید کننده یا آب اکسیژنه استفاده کرد.
- قبل از استفاده از هر یک از این مواد شوینده، باید به دقت دستورالعمل استفاده آن را مطالعه کرده و به مقدار و روش استفاده درست توجه کرد.
- در نهایت، پس از پاک کردن تمامی لکهها، باید فرش را با آب شستشو داده و به طور کامل از مواد شوینده خارج کنیم. بهتر است برای این کار از دستگاههای شستشوی فرش در آپارتمان و مکندههای مخصوص استفاده کرد.
آماده سازی مواد شوینده پیش از شستشوی فرش
آمادهسازی مواد شوینده قبل از شستشوی فرش از مراحل مهم در رسیدن به نتیجهی بهتر است.
در این مرحله باید مواد شویندهای را که میتوانند به خوبی فرش را شستشو دهند و در عین حال به صحت و سلامت فرش نیز آسیب نرسانند، انتخاب کرد.
در ادامه به بررسی چند نکته درباره آمادهسازی مواد شوینده برای شستشوی فرش پرداخته میشود.
بررسی برچسب مواد شوینده
در مرحله آماده سازی مواد شوینده برای شستشوی فرش در آپارتمان، بررسی برچسب مواد شوینده و انتخاب محصول مناسب بسیار مهم است.
- ابتدا باید بررسی کنید که آیا ماده شوینده ای که می خواهید برای شستشوی فرش استفاده کنید برای فرش خاصی که دارید مناسب است یا خیر.
- برخی از مواد شویندهها ممکن است برای فرشهای خاصی مانند فرشهای دستبافت مناسب نباشند. در ضمن، برچسب محصول نیز باید مورد بررسی قرار گیرد تا از هرگونه ترکیب شیمیاییای که برای شستشوی فرش نامناسب باشد، پرهیز کرد.
- در حالت کلی، مواد شوینده باید طوری انتخاب شوند که بتوانند لکههای موجود را به خوبی حذف کنند و به طور همزمان فیبر فرش را آسیب نرسانند.
- بهترین مواد شوینده برای شستشوی فرشها مواد طبیعی مانند صابون نوعی پردازش شده است که عملکرد آن بهتر از صابونهای سنتی است.
- همچنین، برخی از شرکتها محصولات شوینده تخصصی برای شستشوی فرش تولید میکنند که ممکن است بهترین انتخاب برای شستشوی فرش باشند.
- همچنین، برای انتخاب مواد شوینده باید به این نکته هم توجه کنید که فرش شما از چه جنسی است. برای مثال، فرشهای پشمی نیاز به مراقبت و شستشویی متفاوت با فرشهای نخی دارند.
به طور کلی، بهتر است از مواد شویندههایی که برای چندین نوع فرش قابل استفاده هستند استفاده کنید.
استفاده از مواد شوینده طبیعی
مواد شوینده به خوبی برای شستشوی فرش در آپارتمان مناسب هستند اما در عین حال باعث آسیب دیدن آن نمیشوند. علاوه بر این، مواد شویندههای طبیعی معمولاً از مواد غیرسمی استفاده میکنند که بهداشتی هستند و باعث آلودگی محیط زیست نمیشوند.
مواد شوینده طبیعی مانند اسید استیک، آب اکسیژنه، صابون طبیعی، خاک سفید و محلول آب و سرکه قابلیت شستشوی فرش را دارند و در عین حال بسیار ارزان و در دسترس هستند.
به همین دلیل، استفاده از این نوع مواد شوینده برای شستشوی فرش، به عنوان یک راه حل طبیعی و اقتصادی، مورد توصیه قرار میگیرد.
با این حال، در هنگام استفاده از این مواد شوینده باید به دقت روش استفاده از آنها را بشناسید و در صورت لزوم، از راهنمایی متخصصان در این زمینه استفاده کنید.
شوینده های شیمیایی
شستشوی فرش در آپارتمان با استفاده از شوینده های شیمیایی یکی از روش های معمول برای پاک کردن فرش در آپارتمان است.
اما قبل از استفاده از این نوع مواد شوینده، باید اطمینان حاصل کرد که فرش شما با این نوع محصولات شوینده شیمیایی سازگار است.
همچنین باید برچسب های مواد شوینده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از محصولاتی که مخرب برای فرش شما هستند، استفاده نمی کنید.
استفاده از شوینده های شیمیایی می تواند به راحتی لکه های سخت را از روی فرش حذف کند. این نوع شوینده ها برای پاک کردن فرش از انواع آلودگی ها از جمله چربی، لکه های قهوه، شیرینی، خاک و خاکستر، مناسب هستند.
همچنین برای شستشوی فرش با الیاف گیاهی و مصنوعی نیز قابل استفاده هستند.
برای شستشوی فرش با شوینده های شیمیایی، در ابتدا باید فرش را از گرد و خاک پاک کنید.
سپس با استفاده از شوینده، فرش را به طور کامل مرطوب کرده و سپس با مسواک سبک به راحتی روی فرش تمیز کنید. بعد از تمیز کردن فرش، با یک پارچه خشک آن را خشک کنید.
در هنگام استفاده از شوینده های شیمیایی، باید به این نکته توجه کنید که بیش از حد استفاده از این نوع محصولات می تواند باعث آسیب دیدن فرش شما شود.
بهتر است از مقدار مناسبی از این مواد شوینده استفاده کنید تا فرش شما را به خوبی پاک کنید و به آن آسیبی نرسانید.
چگونگی شستشوی قالی در آپارتمان
ابتدا فرش را به محیط مناسبی که شامل سطح صاف و بدون هیچ موانعی است منتقل کنید. سپس در صورت نیاز، برخی قطعات فرش را مثل بخیه ها با آب نمک یا اسید سیتریک تعمیر کنید.
سپس با مواد شوینده مناسب، فرش را شستشو دهید. برای این کار میتوانید از شستشوی دستی با استفاده از ظرف، اسفنج و آب گرم استفاده کنید یا از ماشین لباسشویی استفاده کنید.
اگر از ماشین لباسشویی استفاده میکنید، باید از حالت حساس آن استفاده کنید و توجه کنید که فرش به دلیل وزن و حجمش ممکن است باعث خرابی ماشین شود.
در نهایت، پس از شستشو، فرش را به آرامی خشک کنید. بهترین روش برای خشک کردن فرش، گذاشتن آن در محیط خشک و بدون نور مستقیم آفتاب است.
خشک کردن فرش
خشک کردن بعد از شستشوی فرش در آپارتمان بسیار مهم است و در صورتی که به درستی انجام نشود، میتواند باعث آسیب به فرش شود.
در ادامه به مراحل خشک کردن فرش در قالیشویی میپردازیم:
- حذف آب اضافی: بعد از شستشو، فرش را به طور دقیق خشک کنید و به آن فشار دهید تا آب اضافی از آن خارج شود.
- استفاده از دستگاه خشک کن: بهترین روش برای خشک کردن فرش، استفاده از دستگاه خشک کن قالیشویی است. این دستگاهها دارای مکندههای قدرتمندی هستند که توانایی جذب آب را از فرش دارند و به سرعت آن را خشک میکنند. در صورتی که قالیشویی شما دستگاه خشک کن ندارد، میتوانید از خشک کن موی حیوانات استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که با این روش زمان بیشتری صرف خشک کردن فرش میشود.
- آویزان کردن فرش: پس از استفاده از دستگاه خشک کن، بهتر است فرش را به طور آویزان به دیوار یا نصبهای مناسب برای آویزان کردن، آویزان کنید. این کار باعث میشود که هوای آزاد به خوبی از فرش عبور کند و فرش به صورت یکنواخت خشک شود.
- استفاده از فن: در صورتی که دستگاه خشک کن ندارید، میتوانید از فن استفاده کنید. فرش را به سمت فن قرار داده و هوای گرم و خشک را به طور مستمر بر روی فرش هدایت کنید تا خشک شود.
جمع بندی
در نتیجه، شستشوی فرش در آپارتمان یک فرایند ضروری است که با استفاده از مواد شوینده مناسب و رعایت دقیق مراحل شستشو، میتوان به بهترین نتیجه در شستشوی فرشهای خانگی دست یافت.
با انجام این کار، آلودگیها و باکتریهای موجود روی فرش را میتوان به حداقل رساند و همچنین عمر فرش را نیز افزایش داد.
در نهایت، برای خشک کردن فرش، بهتر است از روشهای خشک کردن طبیعی مانند آفتاب گرفتن و یا استفاده از مجفف هوای گرم استفاده کنید.
با رعایت تمامی مراحل شستشو و خشک کردن، میتوانید از فرش خانگی خود به بهترین شکل مراقبت کنید و برای طولانی مدت از آن استفاده کنید.