فرش های دستبافت یکی از زیباترین فرش هایی هستند که می توان از آن ها در منازل مسکونی استفاده نمود. افرادی که از فرش های دستبافت استفاده می کنند، معمولا در زمان شستشوی آن ها با مشکلاتی مواجه می شوند.
یکی از بهترین روش های شستشوی فرش دستبافت، قالیشویی تهران میباشد که میتوانید بهترین نتیجه را بدون آسیب به فرش داشته باشید.
زیرا فرش های دستبافت بافت بسیار حساسی دارند و به دلیل شستشوی نامناسب ممکن است که آسیب ببینند. بنابراین در زمان شستشوی فرش دستبافت بهتر است که نکاتی را رعایت کنید. این نکات را می توانید در ادامه مطالعه نمایید.
نکات مهم شستشوی فرش دستبافت چیست؟
اولین نکته ی مهم برای شستشو قالی دستبافت، انتخاب محل مناسب برای شستشوی فرش است. بهتر است این کار را در محیطی با دمای ملایم و هوای خشک انجام دهید.
به طور کلی بهتر است شستشوی قالی دستبافت، در فضای باز و در محیطی خنک و با تهویه ی مناسب انجام شود.
شستشوی قالی دستبافت در محیط های بسته و بدون تهویه کافی، باعث ایجاد رطوبت زیاد و کاهش سرعت خشک شدن فرش می شود.
این موضوع باعث ایجاد بوی نامطبوع و رشد قارچ و باکتری ها در قالی دستبافت می شود. همچنین باید در نظر داشت که شستشوی فرش در محلی با زیر بنای صاف و صیقلی انجام شود تا خشک شدن فرش سریع تر صورت گیرد و همچنین جلوگیری از تغییر شکل فرش و تکان خوردن موجب از دست رفتن زیبایی طرح فرش نشود.
بنابراین در صورتی که قصد شستشوی قالی دستبافت را دارید، بهتر است که ابتدا محل مناسبی را برای انجام این کار انتخاب کنید.
نکته دوم شستشوی قالی دستبافت
دومین نکته مهمی که توصیه می شود در زمان شستشوی قالی دستبافت رعایت کنید، گرفتن گرد و غبار از روی فرش پیش از شروع شستشوی فرش دستبافت و مرطوب نمودن فرش می باشد.
ابتدا فرش را با یک برس نرم تمیز کنید تا گرد و غبار موجود روی آن از بین برود. معمولا برای انجام این کار برس های مخصوصی وجود دارد. این برس ها را می توانید از فرش فروشی ها یا قالیشویی ها خریداری کنید.
نکته سوم
سومین نکته شستشوی فرش با آب سرد می باشد. شستشوی قالی و فرش دستبافت با آب سرد، روشی متداول و اقتصادی برای لکه گیری و شستشوی فرش های دستبافت می باشد.
از آب سرد برای شستشوی فرش استفاده می شود تا از کمرنگ شدن رنگ فرش و آسیب دیدن بافت آن جلوگیری شود. آب گرم ممکن است منجر به تغییر شکل فرش و موجب تغییر رنگ و کیفیت فرش شود.
نکته چهارم
چهارمین نکته مهمی که توصیه می شود در زمان شستشوی فرش و قالی دستبافت به آن توجه داشته باشید، انتخاب شوینده مناسب برای شستشوی فرش می باشد.
نکته مهم در انتخاب شوینده، این است که باید مطمئن شوید که شوینده انتخابی مناسب برای فرش دستبافت شماست و قابلیت آسیب زدن به فرش را نداشته باشد.
همچنین بهتر است از شوینده هایی استفاده کنید که برای شستشوی فرش طبیعی مناسب هستند. شوینده های ملایم بهترین نوع برای شستشوی فرش دستبافت هستند که می توانید از فروشگاه های مختلفی این شوینده ها را با مشورت فروشنده خریداری نمایید.
نکته پنجم
پنجمین نکته مربوط به چگونگی فرش و قالی دستبافت می باشد. فرش را به آرامی در آب سرد قرار دهید و با دستانتان آن را بصورت لطیف ماساژ دهید.
هرگز از فرچه برای تمیز کردن فرش دستبافت استفاده نکنید. در مرحله بعد فرش را به آرامی و با حرکات دایره ای و با یک برس نرم و ملایم، تمیز کنید.
سپس با آب تمیز و سرد فرش را بشویید تا شوینده کاملاً از روی فرش پاک شود. پس از انجام این کار، فرش را از آب خارج کرده و آن را با حوله تمیز خشک کنید.
با انجام این کار آب فرش گرفته می شود و تنها رطوبت در آن باقی می ماند که لازم است با روش های به خصوصی خشک شود.
خشک کردن فرش دستبافت با روش های اصولی
خشک کردن فرش دستبافت پس از شستشو، بسیار مهم است تا از خراب شدن فرش جلوگیری شود. برای خشک کردن فرش دستبافت، میتوانید از چند روش استفاده کنید.
اولین روش خشک کردن طبیعی است. پس از شستشوی فرش دستبافت اگر دستگاه خشک کن در دسترس ندارید، میتوانید فرش خود را به طور طبیعی خشک کنید.
در این روش، فرش را بر روی سطح صافی و خشکی قرار داده و آن را با یک حوله خشک پوشانده و به مدت چند روز در آفتاب قرار دهید تا به طور کامل خشک شود.
دستگاه های خشک کن در قالیشویی ها موجود هستند. خشک کردن فرش با دستگاه سریع ترین و مطمئن ترین روش برای خشک کردن فرش دستبافت است. با استفاده از دستگاه خشک کن، فرش شما در کمترین زمان ممکن خشک خواهد شد.
دومین روش استفاده از فن خشک کننده است. میتوانید با استفاده از فن، فرش خود را خشک کنید. فرش را بر روی سطح صافی و مناسبی قرار داده و فن را به سمت فرش تنظیم کنید تا هوای گرم به سمت آن هدایت شود.
سومین روش خشک کردن فرش در خانه و با استفاده از سشوار است. فرش ها در محلی صاف در خانه پهن کنید و سپس به آرامی روی آن سشوار بگیرید تا خشک شود.
شستشوی فرش و قالی دستبافت در قالیشویی
شستشوی قالی و فرش دستبافت در قالیشویی با تجهیزات و مواد شوینده حرفه ای انجام می شود. مراحل اصلی شستشوی فرش دستبافت در قالیشویی به شرح زیر است:
- تعیین نوع فرش: ابتدا نوع فرش و نیازهای شستشوی آن توسط کارشناسان قالیشویی تعیین می شود.
- شستشوی مقدماتی: فرش با استفاده از دستگاه های خاص قالیشویی، ابتدا از گرد و غبار و ذرات ریز مانند مو پاک می شود.
- شستشوی عمیق: در این مرحله، فرش با استفاده از مواد شوینده و دستگاه های خاص شستشو داده می شود تا لکه ها و آلودگی ها از روی آن حذف شوند. در این مرحله، بسته به نوع فرش، می توان از مواد شوینده مخصوص استفاده کرد.
- شستشوی نهایی: در این مرحله، فرش با آب شستشو داده شده تمیز و از اثرات مواد شوینده قبلی پاک می شود.
- خشک کردن: پس از شستشو، فرش با استفاده از دستگاه های خشک کننده قالیشویی یا به صورت طبیعی خشک می شود.
به طور کلی شستشوی فرش دستباف در قالیشویی به دلیل استفاده از تجهیزات حرفهای و مواد شوینده مناسب، باعث پاک شدن کامل فرش و جلوگیری از خراب شدن آن می شود.